Cel mai bun web design: alege wordpress!

best-webdesign

Cel mai bun web design trebuie să îndeplinească două condiții: să servească scopului propus și să placă ochiului! Aceasta înseamnă web design, nu doar partea estetică. De fapt și spuneam într-un articol că este greșit să credem că design-ul la un site înseamnă doar felul în care arată, mai trebuie să fie și practic. Este ca la mobilă, mașini, pantofi sau aspiratoare, designul combină cele două funcții esteticul și utilul, iar paginile web nu fac excepție.

Cred că pentru textul de față ar fi util de (re)cititi textul Nevoia de web design… Sablon sau conceptie?

Totuși, vremurile se schimbă, tehnologia o ia razna, moda are și ea un rol decisiv, ce facem când suntem puși în situația să ne facem un site nou? Cred că toată lumea este de acord și că plictiseala joacă un rol important, doar ideea că ne-am plictisit ne poate determina să schimbăm ceva la site-ul nostru, iar un web design nou poate fi uneori extrem de costisitor.

Cea mai practică metodă mi se par a fi sistemele care permit schimbarea cu ușurință a aspectului site-ului, cam ca la telefoanele mobile; dăm jos pielea, punem alta, una care ne place mai mult în acel moment și gata, parcă am avea un site nou. În rândurile care urmează exact un astfel de sistem vă propun: folosirea platformei wordpress.

Plaforma wordpress este ușor de administrat

administrare-site-timisoaraAdică un site făcut în wordpress poate fi relativ ușor de admninistrat chiar și de către cineva care nu este webdesigner, adică de orice persoană care nu are web design printre preocupările sale. Altfel spus, dacă aveți cunoștințe medii despre lucrul cu fișiere de word, cu desene, editări sumare de fotografii sau alte progrămele, puteți liniștit să duceți un site făcut în wordpress.

Pentru asta mai întâi trrebuie să-l downloadați. Cea mai uzuală locație este la https://ro.wordpress.org/ și nu voi insista asupra instalării, pentru asta puteți citi totul acolo. Eu vreau doar să vă explic avantajele utilizării acestei platforme. În primul rând o puteți configura foarte ușor și foarte convenabil scopului dvs. Partea practică de web design o rezolvați prin instalarea unor module „free” care pot asigura majoritatea nevoilor de funcționalitate în web design-ul site-ului unui om normal, sau instituție, sau organizație sau orice altă situație.

Caracterizarea platformei de web design wordpress : Trebuie să știți că este ca o mașină, chiar așa, ca un autoturism la care atașați opționalele iar singura diferență este că la wordpress sunt extraordinar de multe gratis. Adică puteți avea un site cu un web design fantastic de funcțional și pe care să cheltuiți foarte puțini bani. Puteți să-i adăugați orice componentă doriți, iar acestea se numesc module sau plugin-uri.

Recomandare În exploatarea site-ului dvs veți fi tentat să introduceți tot felul de module, unul care face asta, altul alta, toate destinate optimizării și promovării site-ului. Vă sugerez să limitați numărul lor la strictul necesar. Instalați doar pe cele de care aveți nevoie și în rest concentrați-vă pe conținut. Un site chiar dacă este mai slab dpv tehnic dar are conținut mai bun, va fi înaintea altora similare. Iar instalrea de cât mai multe pluginuri nu vă face site-ul neapărat mai bun. Dimpotrivă. În web design e ca la femei, cu cât are mai multe haine pe ea cu atât e mai greu!

Module de wordpress sugerate

plugin-wordpressModul pentru sitemap. Aceste fișiere, sitemap, produse de componentele adăugate la un wordpess vă vor face viața mult mai ușoară, în primul rând ele sunt cele care țin legătura cu Google. Vă recomand să nu utilizați un sitemap care se actualizează automat, aceasta deoarece prin felul în care lucrați pe site puteți influența ce pagină să se indexeze cu prioritate. Sau la care să se uite mai bine Google… căci despre el vorbim, iar pentru SEO și web design documentația Google este un fel de Biblie.

Modul pentru dezactivarea comentariilor este indicat în cazul în care nu vreți să primiți tot felul de comentarii. Eu cred că puteți foarte bine și fără ele, cine dorește să comunice vă poate trimite un mesaj prin formularul de contact.

Plugin SEO Aici sunt o muțime de variante oferite de dezvoltatori. Eu zic că o variantă optimă ar fi să instalați unul simplu, care să vă dea controlul doar asupra titlurilor și a descrierilor unei pagini/articol. Și învățați cum se folosesc acestea, e mai important decât să ai zece module de SEO pe un site.

De unde luați toate aceste module? Intrați doar în meniul de instalare al lor și le veți găsi. Sau dați un search pe Google. Pentru un web design la wordpress este suficient. Concentrați-vă în rest pe conținutul paginilor.

Web design: estetica și template-ul

template-ul schimba totulPentru un wordpress template-ul reprezintă felul în care se vede site-ul, ținuta sa estetică. Sau „skin”-ul acestuia. Sau haina, cum doriți… Esențial este să înțelegeți că prin câteva click-uri puteți schimba tot aspectul și toată partea de design la una sau la mai multe pagini web, puteți face munca unui programator în doar câteva minute.

Template-urile se găsesc peste tot, mai simple sau mai complicate, pe bani sau gratis, mai frumoase sau mai urâte, dar aici e chestiunea de gustibus. Un loc de unde puteți lua este aici https://colorlib.com/wp/free-wordpress-themes/ dar mai sunt și altele și altele…

Eu fac altfel. Folosesc același șablon pe care îl modific mereu în funcție de client. Asta-mi permite să am un web design adaptabil și mereu actual. Dealtfel, ar trebui știut că nimic nu este unic în lumea webdesignerilor, fiecare se copiază unul pe altul, doar că unii recunosc și alții nu. Eu iau șabloanele de la themezee.com și le adapatez.

Prin schimbarea fondului, a culorii sau backgroundului, a literelor, a capului de pagină… poți da mereu senzația de propețime. Nici nu vă imaginați câte perspective se pot deschide doar la schimbarea de look a unui site. E ca în viață, schimbați-vă freza și veți fi alt om. Cea mai urâtă femeie arată altfel când este îngrijită și bine îmbrăcată…

Ce mai stați? Apucați-vă de web design!