Hosting-ul unui site. Gratuit sau contra-cost. Un euro pe luna

hosting-web-design
Un hosting normal, pentru un site de dimensiuni rezonabile si fara resurse de web design deosebite ar trebui sa coste cam un euro pe luna...

Inainte de a ne gandi la web design avem de lamurit notiunea de hosting. Aceasta se refera la gazduirea unui site. Pentru a intelege mai bine notiunea, imaginati-va ca site-ul dvs este o colectie de fisiere de pe calculatorul dvs. Daca raman in computerul dvs si le aratati doar celor care vin la dvs acasa nu ati facut nimic

Premergator aspectului de web design al unui site, scopul acestui blog totusi, e bine de lamurit o chestiune. O afacere serioasa, un site web de bun simt, ceva atragator, ceva de succes, un web design solid, o prezentare de firma memorabila, o galerie sau magazin online virtual, oricum doriti dvs sa spuneti la ceea ce intentionati sa faceti, nimic nu va fi asa cum trebuie daca veti opta de la bun inceput pentru a avea un site gazduit pe un server gratuit.

Nimic nu va iesi bine daca site-ul dvs este plasat ca subdirector pe un alt site. De fapt, mare parte din discutia de pana acum nici nu-si mai are sensul daca optati pentru gazduirea site-ului undeva unde este gratis. Vorba aceea, cat dai atat primesti…

Sa lamurim putin hosting-ul gratis si hosting-ul platit. Daca alegeti hosting gratuit, de regula, site-ul dvs va fi plin cu reclamele altora. Nici nu va bateti capul cu numele de domeniu, cu nimic, este adevarat, dar nici nu veti obtine nimic din site-ul dvs. Sunt foarte putine sanse sa fiti gasiti pe internet dupa aceea.

Hosting-ul unui pentru un site este ca o gazda pentru un chirias.

La un hosting gratuit veti avea o adresa de genul www.numeledvs.numelehostingului.com sau www.numelehostingului.com/numeledvs. Nimic nu va apartine, nimic nu va caracterizeaza deci nu este o varianta viabila. Voi elimina deci din discutie acest aspect. (Poate singurul lucru mai interesant este acela ca la hosting gratuit faceti putin exercitiu cu ceea ce inseamna web design, internet, etc…)

Spre deosebire de acum cativa ani, sa iei un hosting pentru un site nici nu mai este asa de scump. Pentru niste pretentii cat de cat comune costurile se invart undeva in jurul a 1-2 euro pe luna. Deci daca vi se cere mai mult… cautati in alta parte!

Ce va trebuie la un site? Sa aveti ceva spatiu pentru fisiere, baza de date si… sa fie un server profesionist. Adica nu la cineva acasa, pe calculatorul din sufragerie, asta am vrut sa spun. Sunt atat de multi care ofera aceste servicii incat chiar ai de unde sa alegi.

Unii ofera si domeniu gratuit daca faceti contract de cateva luni, este si asta o optiune la care sa reflectati…

Concluzie: hostingul unui site obisnuit n-ar trebui sa va coste mai mult de 1-2 euro pe luna,si puteti iesi chiar sub aceste preturi.