Ce-ti trebuie ca sa ai un site? O idee…

idee de web design

Contrar parerilor tuturor, ca sa fii pe net, adica sa ai un website, nu-ti trebuie niciun specialist in web design, nu ai nevoie de sfatuitori si nici de zvonaci. Singurul lucru de care ai cu adevarat nevoie este sa ai ceva de spus, de aratat lumii sau sa ai intr-adevar nevoie de spatiul acesta imens si de enormele sale posibilitati pe care ti le pune la dispozitie. Apoi, se vor gasi solutii. Sau invers, Internetul sa aiba nevoie de tine, dar partea asta din urma este mai greu de realizat, suntem cateva miliarde de oameni si de aproape toti se poate lipsi spatiul web.

Bun, sa presupunem ca sunteti un om talentat sau vreti sa va deschideti o afacere, sau pur si simplu un gen de voluntar care vrea sa invete pe altii, sa dea din sufletul lui celorlalti. In fine, motive suficient de solide ca sa aveti nevoie de Internet si sa nu-i plictisiti pe ceilalti, pe cei care se simt in virtual ca pestele in apa. Nu va ganditi intai la partea de web design, credeti-ma, este ultimul lucru care va intereseaza. Sa nu alergati nici dupa nume de domeniu si nici dupa hosting. Vax, mai este pana acolo!

Cel mai important lucru, dupa parerea mea de om harsit prin web design si articole si fotografii… este ideea! Da, ideea, mesajul, scopul, avantajul, cum vreti sa spuneti, este acel ceva care ar putea sa va ridice, care ar face din viitorul dvs site web o prastie care sa va „arunce” in fata, care sa faca din dvs un mic zeu intr-o lume si mai mica, aceea a urmaritorilor dvs, a celor care va citesc, care va privesc lucrarile, care invata sau care va asculta sfaturile. Aveti nevoie de acel quelque chose care sa merite eforturile ce le veti face ca sa puneti pe picioare site-ul web si noi ca sa venim sa-l vizitam.

In functie de ideea asta pe care o aveti va puteti gandi apoi la planul viitorului website. Ideea este foarte importanta pentru ca ea va arata drumul pe care sa-l urmati. Daca vreti sa publicati poezii, de exemplu, nu va trebuie un site pe care sa dati banii la mesterul care face web design, puteti sa va luati ceva gratis si  e foarte bine, e un fel de depozit pe care-l aratati cui e interesat.

Daca insa vreti sa aveti o firma de tractari auto, atunci cred ca e mult mai bine un website in toata regula, pe care sa-l optimizati la greu, ca aici e concurenta de abia respiri. O coafeza va fi mult mai castigata daca se va orienta spre retelele sociale, sa stea de vorba cu fetele, sa arate poze… cum fac femeile, intelegeti dvs…

Daca sunteti fotograf sau pictor, sugestia mea este sa invatati putin cum se construieste un site, o pagina de FaceBook… si faceti totul singur. Va trebuie ceva cat mai simplu, ceva usor. In acest caz nu vindeti site-ul si formidabilul web design pe care-l are, ci imaginea pe care o produceti dvs, asta trebuie sa ia ochii si nu site-ul in sine…

Un avocat va avea nevoie de tot, si asa le si trebuie la astia, sa fie nevoiti sa alerge dupa publicitate pe toate caile (ca oricum o fac, prin toate mijloacele legale sau nu…)

Ca sa fim intelesi. Cel mai important lucru la un site este ideea. Daca n-aveti idee lasati-va pagubasi, beti o bere sau stati in fata blocului si jucati table…